- Szczegóły
Wycieczka klas TOT
Dnia 12 października klasy I TOT i II TOT brały udział w wycieczce mającej na celu zapoznanie młodzieży z muzeami biograficznymi, skansenami oraz miejscami kultu.
- Szczegóły
DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ
W TECHNIKUM IM. GEN HALLERA W OWIDZU
14 pażdziernika 2016 r. w Technikum im. gen. Józefa Hallera w Owidzu miała miejsce szczególna uroczystość. Uczniowie klasy II TŻ przygotowali z okazji Święta Edukacji Narodowej dla wszystkich pracowników szkoły niespodziankę.
Czytaj więcej: DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ W TECHNIKUM IM. GEN HALLERA W OWIDZU
- Szczegóły
WYCIECZKA DO WROCŁAWIA
W dniach 21-23.09.2016r. odbyła się wycieczka do Wrocławia. Uczestniczyli w niej uczniowie, którzy w poprzednim roku szkolnym zdobyli średnią ocen powyżej 4,75 lub stuprocentową frekwencję, opiekę nad nami sprawowały p. Aldona Sawicka oraz p. Dorota Żurawska.
- Szczegóły
FIZYKA I CHEMIA W OBIEKTYWIE
Zapraszamy wszystkich uczniów do wzięcia udziału w konkursie zatytułowanym "Fizyka i chemia w obiektywie". Szczegóły konkursu w regulaminie oraz u nauczycieli Anny Muszarskiej, Ryszarda Kaisera i Łukasza Muszarskiego.
- Szczegóły
KOCIEWSKI FESTIWAL NAUKI
W TECHNIKUM IM. GEN. JÓZEFA HALLERA W OWIDZU
Głównym celem organizowania Pierwszego Kociewskiego Festiwalu Nauki była popularyzacja i upowszechnianie wśród mieszkańców powiatu starogardzkiego osiągnięć naukowych, edukacyjnych, artystycznych, sportowych oraz technologicznych. Technikum im.gen. Józefa Hallera w Owidzu uczestniczyło w Kociewskim Festiwalu Nauki ze względu na fakt, że ma do zaoferowania wysokiej klasy bazę sprzętową i może zaprezentować najnowsze rozwiązania technologiczne przyszłym absolwentom szkoły.
Czytaj więcej: KOCIEWSKI FESTIWAL NAUKI W TECHNIKUM IM. GEN. JÓZEFA HALLERA W OWIDZU
- Szczegóły
Nasze uczennice w konkursie
„Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016“
Karina Bielińska i Natalia Witakowska - uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych reprezentowały naszą szkołę w Ogólnopolskim konkursie „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016“ skierowanym do uczniów szkół gastronomicznych i kucharzy do 21 roku życia.
- Szczegóły
RAJD ROWEROWY
Dnia 13 września 2016r. ruszyliśmy w trasę z członkami Szkolnego Klubu Turystycznego. Wybraliśmy się na rajd rowerowy do Pelplina. Celem naszym było poznanie katedry - Bazyliki Katedralnej Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny.
- Szczegóły
Udział w obchodach Dnia Serca
Nauczyciele naszej szkoły oraz uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych z klasy II i III już po raz piąty wzięli udział w obchodach Dnia Serca, który miał miejsce 17 września 2016 r. na Starogardzkim Rynku.
- Szczegóły
Podpisanie umowy o współpracy Hotelu „REN”
z Technikum im. gen. Józefa Hallera w Owidzu
Dnia 15 września 2016 roku została podpisana umowa o współpracy Hotelu „REN” z Technikum im. gen. Józefa Hallera w Owidzu. Współpraca między szkołą, a hotelem, który jest reprezentowany przez właściciela - Pana Romana Chajewskiego, obejmować będzie szereg działań takich jak organizacja wycieczek edukacyjnych, praktyk zawodowych oraz staży dla uczniów, uczestnictwo nauczycieli, a także najlepszych uczniów w szkoleniach organizowanych przez Hotel „REN” oraz inne starania służące poprawie kształcenia uczniów z uwzględnieniem potrzeb rynku pracy.
- Szczegóły
Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016
SPOTKANIE INAUGURACYJNE
W czerwcu br. pani Elżbieta Piskorska, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w naszym Technikum, brała udział w spotkaniu inauguracyjnym Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016 zorganizowanym w Akademii MAKRO w Warszawie. Na uczestników wydarzenia czekało wiele atrakcji m.in. pokaz kulinarny oraz wystąpienia członków konkursowego jury: Agaty Wojdy, Pawła Oszczyka, Michała Brysia, Witolda Iwańskiego i Michała Kutra.