Udział w obchodach Dnia Serca
Nauczyciele naszej szkoły oraz uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych z klasy II i III już po raz piąty wzięli udział w obchodach Dnia Serca, który miał miejsce 17 września 2016 r. na Starogardzkim Rynku.
Przygotowane przekąski znikały błyskawicznie ze stołu, a do sporządzanych przez nas koktajli ustawiały się kolejki. Oprócz częstowania zdrowymi przysmakami uczniowie mieli okazję opowiedzieć o ich recepturach i wartościach odżywczych, a także wyjaśnić jak powinna wyglądać prawidłowa dieta.
Widać, że coraz więcej osób zainteresowanych jest zdrowym odżywianiem, a nasze stoisko promujące zdrową żywność z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. Mamy też nadzieję, że przekonaliśmy odwiedzających, że to co zdrowe może być też smaczne.
A ponieważ nie dla wszystkich wystarczyło ulotek z recepturami na promowane przez nas koktajle i przekąski, po przepisy zapraszamy tu:
* koktajl z buraka zapraszamy:
https://qulinarna.com/2015/10/28/odzywczy-i-wzmacniajacy-serce-koktajl-z-surowego-buraka/
* koktajl z jarmużu:
https://qulinarna.com/2015/07/27/zielony-koktajl-ze-szpinakiem-i-brzoskwiniami/
* koktajl z płatków owsianych:
https://qulinarna.com/2015/09/23/koktajl-z-platkow-owsianych/
* kokosanki z kaszy jaglanej:
https://qulinarna.com/2016/05/17/kokosanki-jaglane-z-trzech-skladnikow/