header2a.jpg

Szkoła kształtuje umiejętności związane z organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego. Uczniowie uczą się zarządzać zakładami gastronomicznymi i nowocześnie wyposażać je. Potrafią sporządzać potrawy zgodnie z nowoczesnymi trendami, przestrzegając zasad racjonalnego żywienia, HACCP, GHP i GMP oraz estetycznie i prawidłowo serwować je. Poznają też zasady obsługi gości. Zdobywają wiedzę i umiejętność niezbędne do aktywnego poruszania się na rynku i prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Absolwent potrafi przygotować ofertę usług gastronomicznych, promocję i reklamę oraz organizować przyjęcia okolicznościowe, oraz inne usługi związane z szeroko pojętym rynkiem gastronomicznym. Technikum daje możliwość zdobycia zawodu, a jednocześnie przygotowuje do dalszego kształcenia jak również do przekwalifikowywania się zgodnie z oczekiwaniami rynku pracy.

Gdzie znajdziesz pracę po ukończeniu tej szkoły?

Wszystkie obiekty hotelarsko - gastronomiczne: hotele, pensjonaty, ośrodki wczasowe, promy pasażerskie, pływające hotele, restauracje, bary, kawiarnie w regionie, w Polsce i w Europie.
Uzyskasz następujące kwalifikacje:

· Sporządzanie potraw i napojów

· Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

10.jpg11026127_1384331141888122_4919833059170097822_n.jpg12079787_957665877635793_5742421702515593496_o.jpg13244277_1625117661142801_9186088763036077212_o.jpg13246282_1625117637809470_1297117165273522554_o.jpg13248580_1625116557809578_1771441218810313443_o.jpg13254841_1625117831142784_6449121637272074636_o.jpg13268174_1625116111142956_2826329405974860516_o.jpg13268366_1625118154476085_8877932661064447601_o.jpg13308352_1625116234476277_492141099133170670_o.jpgdsc00481.jpgdsc00482.jpgDSC08027.JPGDSC08050.JPGDSC08063.JPGDSCN9380.JPGDSCN9382.JPGDSCN9383.JPGDSCN9384.JPGDSCN9386.JPGh5.JPGh22.JPGiitz.jpgIMG_0238.JPGIMG_0287.JPGZdje_cie 1.jpg

Joomla templates by a4joomla