- Szczegóły
II Festiwal Kulinarny
Dnia 25 maja 2017 r. w naszej szkole odbył się II Festiwal Kulinarny zorganizowany przez nauczycieli przedmiotów żywieniowych: P. Elżbietę Piskorską, P. Aleksandrę Hoduń, P. Małgorzatę Makowską i P. Ewę Wojszko. W tym roku Festiwal Kulinarny został włączony w odbywający się w tego dnia naszej szkole Festyn Zdrowia.
- Szczegóły
Konkurs Kulinarny
dla uczniów Technikum w Owidzu
19 czerwca w godzinach 9:00 - 12:00
Konkurs kulinarny pt. "Warzywne łakocie deserowe, smaczne i zdrowe" odbędzie się w dwóch kategoriach: dla klas żywienia i dla wszystkich pozostałych miłośników gotowania. Zadaniem konkursowym będzie wykonanie 2 porcji deseru w którego skład będzie wchodzić przynajmniej jedno warzywo.
Czytaj więcej: Konkurs Kulinarny dla uczniów Technikum w Owidzu
- Szczegóły
WIECZOREK GIER PLANSZOWYCH
W dniu 9.06.2017 roku w Technikum w Owidzu odbędzie się "wieczorek gier planszowych". Wszystkie gry będą sponsorowane przez firmę Rebel, ale również zachęcamy do przynoszenia własnych gier.
- Szczegóły
PRACODAWCO!!!!
PRZYJMIJ UCZNIA NA STAŻ LUB NA PRAKTYKĘ
Powiat Starogardzki poszukuje pracodawców chętnych do przyjęcia ucznia na praktykę zawodową lub staż zawodowy, organizowany w ramach projektu pn. „Wybieram przyszłość zawodową – podniesienie jakości szkolnictwa zawodowego w Powiecie Starogardzkim” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020.
Czytaj więcej: PRACODAWCO! PRZYJMIJ UCZNIA NA STAŻ LUB NA PRAKTYKĘ.
- Szczegóły
Chefs Only
nasze uczennice gotowały z najlepszymi
15 maja 2017 r. w gdańskim hotelu Almond odbyła się kolejna edycja jednego z najbardziej prestiżowych spotkań przedstawicieli świata kuchni Chefs Only. Ponad 60 szefów kuchni i cukierni stanęło przed wyzwaniem połączenia wodnych i lądowych inspiracji smakowych. W wydarzeniu udział wzięły dwie uczennice naszego Technikum Żywienia pod opieką pani Elżbiety Piskorskiej nauczycielki przedmiotów gastronomicznych. Zostały one wyłonione w konkursie ogłoszonym na fanpage'u „Akademii Kulinarnej“, wygrywając możliwość gotowania u boku najlepszych szefów kuchni.
Czytaj więcej: Chefs Only - nasze uczennice gotowały z najlepszymi
- Szczegóły
KOMUNIKAT!
Świadectwa dojrzałości lub zaświadczenie uzyskanych wynikach zdający otrzymują 30 czerwcz 2017 r. według poniższego harmonogramu:
kl. IV TH - godz. 9.00 s. 2i
kl. IV TŻ - godz. 9.30 s. 2i
kl. IV TI - godz. 10.00 s. 2i
kl. IV TOŚ - godz. 10.30 s. 2i
kl. IV TT - godz. 11.00 s. 2i
kl. IV TE - godz. 11.30 s. 2i
kl. IV TG - godz. 12.00 s. 2i
kl. IV TOT - godz. 12.30 s. 2i
- Szczegóły
- Nadrzędna kategoria: Menu
1 czerwca 2017 r. organizujemy w szkole akcję masowego publicznego czytania: o godzinie 10.00 uczniowie i nauczyciele z książkami (każdy swoją), czytają głośno lub indywidualnie. Wydarzenie jest dokumentowane fotograficznie w sposób pokazujący frekwencję.
- Szczegóły
IV Akademicki Festiwalu Nauki
Dnia 17.05.2017 r. wzieliśmy udzia.ł w IV Akademickim Festiwalu Nauki zoorganizowanym na Kampusie Wydziału Zarżadzania i Inżynierii w Malborku Wyższej Szkole Gospodarki.
- Szczegóły
Komunikat w sprawie przedłużenia terminu
składania przez absolwentów gimnazjów wniosków
o przyjęcie do szkoły
Zgodnie z Zarządzeniem Nr 34/2017 z dnia 11 maja 2017 r. zmieniającym Zarządzenie nr 24/2017 z dnia 13 kwietnia 2017 r. w sprawie harmonogramu czynności w postępowaniu rekrutacyjnym oraz w postępowaniu uzupełniającym dla kandydatów do szkół ponadgimnazjalnych, szkół podstawowych dla dorosłych oraz liceów ogólnokształcących dla dorosłych w województwie pomorskim na rok szkolny 2017/2018, termin składania wniosków wraz z dokumentami potwierdzającymi spełnianie warunków lub kryteriów branych pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym o przyjęcie do trzyletniego liceum ogólnokształcącego, czteroletniego technikum, branżowej szkoły I stopnia został przedłużony do 20 czerwca 2017 r.