Chefs Only
nasze uczennice gotowały z najlepszymi
15 maja 2017 r. w gdańskim hotelu Almond odbyła się kolejna edycja jednego z najbardziej prestiżowych spotkań przedstawicieli świata kuchni Chefs Only. Ponad 60 szefów kuchni i cukierni stanęło przed wyzwaniem połączenia wodnych i lądowych inspiracji smakowych. W wydarzeniu udział wzięły dwie uczennice naszego Technikum Żywienia pod opieką pani Elżbiety Piskorskiej nauczycielki przedmiotów gastronomicznych. Zostały one wyłonione w konkursie ogłoszonym na fanpage'u „Akademii Kulinarnej“, wygrywając możliwość gotowania u boku najlepszych szefów kuchni.
Udział we wspólnym gotowaniu to nie jedyna nagroda, która czekała na nasze uczennice. Klaudia Hasse przykuła uwagę Krzysztofa Kopczyńskiego, który zaproponował jej praktyki w restauracji Roberta Sowy w Warszawie. Druga z uczestniczek Martyna Milewska będzie miała okazję do praktykowania u boku szefa Rafała Wronki w restauracji Hotelu Puro w Gdańsku. Zmaganiom szefów kuchni i naszych uczennic przyglądały się inne uczniowie naszego Technikum: Paulina Malek, Natalia Witakowska, Patrycja Felska i Patrycja Kowalewska. Serdecznie wszystkim gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!