Oferta
- Szczegóły
- Nadrzędna kategoria: Menu
- Odsłony: 25884
OFERTA EDUKACYJNA
TECHNIKUM IM. GEN. JÓZEFA HALLERA
NA ROK SZKOLNY 2013/2014
[issuu viewmode=presentation layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fcolor%2Flayout.xml backgroundcolor=2A5083 showflipbtn=true documentid=130206222226-cf1febed7d57496898e6d9f8e2159eca docname=plakat username=ryszardkaiser loadinginfotext=OFERTA%20EDUKACYJNA%202013%2F2014 showhtmllink=false tag=plakat width=250 height=180 unit=px]
Zobacz również naszą prezentację na stronie www.szkolnictwo.pl
Nasza prezentacja w tym informatorze:
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych.
- Szczegóły
- Nadrzędna kategoria: Menu
- Odsłony: 21642
Szkoła kształtuje umiejętności związane z organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego. Uczniowie uczą się zarządzać zakładami gastronomicznymi i nowocześnie wyposażać je. Potrafią sporządzać potrawy zgodnie z nowoczesnymi trendami, przestrzegając zasad racjonalnego żywienia, HACCP, GHP i GMP oraz estetycznie i prawidłowo serwować je. Poznają też zasady obsługi gości. Zdobywają wiedzę i umiejętność niezbędne do aktywnego poruszania się na rynku i prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Absolwent potrafi przygotować ofertę usług gastronomicznych, promocję i reklamę oraz organizować przyjęcia okolicznościowe, oraz inne usługi związane z szeroko pojętym rynkiem gastronomicznym. Technikum daje możliwość zdobycia zawodu, a jednocześnie przygotowuje do dalszego kształcenia jak również do przekwalifikowywania się zgodnie z oczekiwaniami rynku pracy.
Gdzie znajdziesz pracę po ukończeniu tej szkoły?
Wszystkie obiekty hotelarsko - gastronomiczne: hotele, pensjonaty, ośrodki wczasowe, promy pasażerskie, pływające hotele, restauracje, bary, kawiarnie w regionie, w Polsce i w Europie.