NASI UCZNIOWIE GOTOWALI Z NAJLEPSZYMI
W RAMACH ŚWIATOWEGO DNIA SZEFÓW KUCHNI
15 października grupa szefów kuchni i cukierni spotkała się w przepięknym Pałacu Mierzęcin, aby celebrować Światowy Dzień Szefów Kuchni. To głośno komentowane przez media i jedno z najbardziej pożądanych w branży gastronomicznej wydarzeń, po raz pierwszy odbyło się w Mikołajkach w październiku 2014 pod hasłem Chefs Only.
Od tego czasu grupa szefów kuchni i cukierni z całej Polski spotyka się co roku, aby w swobodnej atmosferze wymieniać doświadczenia i umacniać relacje. W tym roku po raz pierwszy w wydarzeniu brała udział delegacja szefów kuchni z Kijowa.
Aleksandra Biesik i Klaudia Hasse, uczennice Technikum Żywienia w Owidzu, stanęły do konkursu ogłoszonego przez „Akademię Kulinarną“ i zawalczyły o udział w tym wydarzeniu dla siebie i dla swoich koleżanek i kolegów. Czworo z nich zostało zaproszonych do wspólnego gotowania, a kolejnych osmioro było obserwatorami.
„Podczas wspólnego gotowania pracowaliśmy z profesjonalistami, korzystaliśmy z ich pomysłów i doświadczenia, czerpaliśmy z ich wiedzy. Nie sposób w jednym zdaniu podzielić się emocjami, które nam towarzyszyły!“ – mówią uczestnicy wspólnego gotowania: Aleksandra Biesik, Bernardeta Bielińska, Milena Gutkowska – uczennice klasy III TŻ oraz Klaudia Hasse z klasy IV TŻ. Jako obserwatorzy w spotkaniu uczestniczyli również uczniowie: Jagoda Dziedzińska, Inez Kacała, Alicja Rozkwitalska, Aleksandra Szwedowska oraz Karolina Janik, Martyna Milewska, Paweł Mróz i Filip Stormowski.
Organizatorem Chefs Only był Marketing&More i p. Aneta Tyczyńska, której składamy serdeczne podziękowania za zaproszenie i sprawowaną nad nami opiekę.
Zapraszamy na fotorelację ukazującą atmosferę spotkania oraz efekt i poziom finalnych dań.
Opiekun uczniów
Elżbieta Piskorska