Projekt "Szef dla Młodych Talentów"
W dniu 20 października 2016 w Warszawie uczenniceklasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, Klaudia Hasse i Karolina Janik wraz z nauczycielem przedmiotów gastronomicznych p. Elżbietą Piskorską wzięły udział w spotkaniu inauguracyjnym projektu "Szef dla Młodych Talentów" zorganizowanym przez Akademię Efektywnej Przedsiębiorczości Makro Cash & Cary Polska.
Podczas spotkania zaprezentowano założenia programu stażowego oraz cyklicznych warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół gastronomicznych i młodych kucharzy oraz przybliżono skuteczną budowę kariery w branży gastronomicznej
W spotkaniu zabrali głos między innymi Justyna Adamczyk redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau i dyrektor zarządzająca firmą doradztwa personalnego, jurorka Mistrzostw Młodych Kucharzy oraz pozostali jurorzy odbywających się równolegle Mistrzostw Młodych Kucharzy Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Michał Bryś, Michał Kuter oraz Agata Wojda.
Uczestnicy spotkania mieli również okazję uczestniczyć w pokazie kulinarnym, którego tematem była dziczyzna przygotowywana nowymi technologiami oraz poznać nowoczesne trendy kulinarne stosowane w gastronomii. Pokaz w formie interaktywnej zaprezentował szef kuchni Akademii Makro Paweł Serafin.