header2a.jpg

Akademia Inspiracji MAKRO
DSC00007

Kolejny raz uczniowie z klasy II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych byli gośćmi Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie.

20 października bieżącego roku odbyło się pierwsze, w nowym roku szkolnym, spotkanie w ramach drugiej edycji programu „Szef dla Młodych Talentów”. Uczestnikami spotkania byli Dziedzińska Jagoda, Biesik Aleksandra, Pawlak Jakub, Janeczek Paulina, Hering Anna i Stormowski Filip. Opiekunem była pani Aleksandra Hoduń.
Temat przewodni spotkania to – mięso.
Nasza młodzież znalazła się w gronie 200 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Wzięli oni udział we wspaniałym pokazie kulinarnym, który poprowadzili Wojciech Harapkiewicz (członek Stowarzyszenia Kucharzy SKV oraz sekretarz Euro Toques Polska) i Paweł Oszczyk (szef kuchni restauracji La Rotisserie w Warszawie).
Następnie uczestniczyli w prezentacji produktowej Tomasza Górskiego, starszego specjalisty ds. mięsa firmy MAKRO.
Pani Dorota Minta, psycholog żywienia, doradziła uczniom, jak osiągnąć sukces w branży gastronomicznej. Na koniec zajęć na uczniów czekał quiz – trzy osoby, które zdobędą najwyższy wynik, wygrają staż w doskonałej restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko.
Nauczyciele, którzy przybyli z młodzieżą otrzymali z rąk prezesa firmy MAKRO pana Erica Poirier piękne kwiaty i życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Wszyscy uczestnicy byli pod wrażeniem wysokiego poziomu i świetnej organizacji spotkania. Z niecierpliwością czekamy na następne warsztaty.

DSC00007.JPGDSC00008.JPGDSC00018.JPGDSC00019.JPGDSC00022.JPGDSC00023.JPGDSC00028.JPGDSC00032.JPGDSC00041.JPGDSC00043.JPGDSC00044.JPGDSC00048.JPGDSC00054.JPGDSC00055.JPGDSC00057.JPGDSC00061.JPGDSC00062.JPGDSC00064.JPGDSC00066.JPGDSC00067.JPGDSC00070.JPGDSC00075.JPGDSC00083.JPG

 

Joomla templates by a4joomla