header.jpg

Trzeci Mikser Kulinarny
w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”
IMG 0287

10 lutego w w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”.
W projekcie tym uczestniczyła pani Małgorzata Makowska nauczyciel przedmiotów gastronomicznych oraz uczniowie klasy II TŻ: Klaudia Hasse, Sandra Kruszyńska, Karolina Janik, Adrianna Urban, Paulina Janeczek.

Podczas warsztatów mogliśmy na własne oczy zobaczyć wszystkie najważniejsze owoce morza takie jak kraby, homary, przegrzebki i inne, a także przejść krótką lekcję otwierania i jedzenia ostryg.

Kolejnym punktem warsztatów był bardzo ciekawy wykład Pani Malki Kafki, właścicielki stołecznej restauracji ,,Tel Aviv”, która "w pigułce" streściła nam jak zaplanować swój własny biznes gastronomiczny i udzieliła wielu cennych rad na temat zarządzania nim.

Gościem spotkania była także Pani Kasia Daniłowicz, szefowa kuchni i właścicielka restauracji ,,Olszewskiego 128” we Wrocławiu, wyróżniona tytułem ,,Kobieta Szef” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017, która przygotowała dla nas bardzo inspirujący pokaz kulinarny z degustacją dań typu Surf 'n' Turf łączącymi w swojej recepturze mięsa i owoców morza. Pani Kasia nie tylko zapewniła nam doskonałą lekcję smaku, ale również wzbogaciła nas wiele cennych wiadomości dotyczących np. smażenia kaczki czy przegrzebków.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

IMG_0126.JPGIMG_0129.JPGIMG_0139.JPGIMG_0147.JPGIMG_0152.JPGIMG_0158.JPGIMG_0164.JPGIMG_0167.JPGIMG_0186.JPGIMG_0194.JPGIMG_0229.JPGIMG_0230.JPGIMG_0233.JPGIMG_0238.JPGIMG_0247.JPGIMG_0261.JPGIMG_0272.JPGIMG_0277.JPGIMG_0282.JPGIMG_0284.JPGIMG_0287.JPG

Joomla templates by a4joomla