Nasi nauczyciele i uczniowie uczestnikami
Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
MAKRO Cash&Carry w Warszawie
Dnia 18 listopada 2016r. uczennice klasy III Technikum Żywienia Natalia Witakowska i Karina Bielińska z Panią Elżbietą Piskorską - nauczycielem przedmiotów zawodowych, uczestniczyły w pierwszym Mikserze Kulinarnym w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO Cash&Carry w Warszawie, zorganizowanym specjalnie dla uczestników tegorocznej edycji konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy”.
Poprowadził go Paweł Oszczyk, szef kuchni stołecznej restauracji La Rotisserie, Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2016, odznaczony w 2014 roku laurem Prix du Chef de l’Avenir (Kucharz Przyszłości) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Tematem przewodnim Miksera były ryby i owoce morza – z tych produktów młodzi kucharze pod okiem mistrza przygotowywali swoje propozycje.
Poza częścią warsztatową, Mikser Kulinarny był okazją do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego. Dorota Minta z agencji Chef Hunters przygotowała wykład na temat możliwych ścieżek rozwoju kariery kucharza.
,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający uczniów szkół gastronomicznych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Misją Mikserów Kulinarnych jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.