Do podstawowych zadań zawodowych wykonywanych przez technika hotelarstwa należą wszystkie czynności związane z fachową i kompleksową obsługą gościa hotelowego (recepcja, służba parterowa i służba pięter, gastronomia, organizacja i realizacja różnorodnych usług dodatkowych), ponadto zbieranie danych, gromadzenie informacji, kreowanie rozwoju i planowanie różnego rodzaju usług hotelarskich. Do zadań wykonywanych w trakcie pracy należą:
• fachowa i kompleksowa obsługa gościa hotelowego posługując się technikami pracy na stanowiskach w różnych rodzajach i kategoriach bazy hotelowej
• organizowanie pracy w zakładzie hotelarskim
• organizowanie usług gastronomicznych oraz prawidłowe obsługiwanie konsumenta
• organizowanie i obsługiwanie kongresów, targów, zjazdów i innych imprez
• organizowanie usług turystycznych i rekreacyjnych
• współpracowanie z firmami świadczącymi usługi dla zakładów hotelarskich
• prowadzenie korespondencji i obsługiwanie nowoczesnego sprzętu biurowego
Gdzie znajdziesz pracę po ukończeniu tej szkoły?
· Wszystkie obiekty hotelarskie: hotele, pensjonaty, ośrodki wczasowe, promy pasażerskie, pływające hotele w Polsce i w Europie.