Drukuj

loga projekt dorota

W naszej szkole realizowany jest projekt w ramach programu
„Uczenie się przez całe życie”
zatytułowany:
„Standardy europejskie w usługach
hotelarskich i gastronomicznych”,

współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego.

 

NOWOŚĆ!

W załącznikach lista wyników
egzaminu językowego i zawodowego.


Cele projektu:

Do kogo jest kierowany ten projekt?

W projekcie wezmą udział uczniowie z dwóch typów klas technikum tj. technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych z klas II i III, dla których wiedza i umiejętności nabyte podczas stażu za granicą będą kompatybilne z tymi, które powinni opanować podczas miesięcznych praktyk zawodowych, zgodnie z podstawą programową

Kryteria doboru uczestników:

  1. znajomość teoretycznych podstaw zawodu (egzamin wewnętrzny)
  2. znajomość języka obcego w zakresie komunikacji ogólnej oraz słownictwa zawodowego (egzamin wewnętrzny)
  3. opisowa ocena każdej z osób pod względem predyspozycji do wykonywania zawodu i cech osobowościowych
  4. wychowawcy na temat rzetelności wykonywania obowiązków uczniowskich

Efekty praktyk zagranicznych, czyli jakie dokumenty otrzyma każdy z uczestników:


DO POBRANIA:

 

OGŁOSZENIA:


I ETAP REKRUTACJI


Dnia 6 listopada 2013 roku o godz.14.10 w sali nr 22 odbędzie się pisemny egzamin wewnętrzny z przedmiotów zawodowych, języka angielskiego i niemieckiego. Uczniowie zostaną poddani ocenie wynikającej z poziomu kompetencji językowych w zakresie komunikacji ogólnej oraz słownictwa zawodowego i znajomości teoretycznych treści zawodowych.