Drukuj

Mikser Kulinarny w ramach projektu
,,Szef dla Młodych Talentów”

20935

9 grudnia w Akademii Makro w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”.

W projekcie tym uczestniczyła pani Elżbieta Piskorska nauczyciel przedmiotów gastronomicznych oraz uczniowie klasy II TŻ – Kinga Grantze, Dominika Rybacka i Damian Szank i klasy III TŻ – Paulina Malek, Agata Michajłowska i Julia Turzyńska.

Pokaz kulinarny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański,szef kuchni w restauracji Aruana (Hotel Narvil Conference & Spa), nominowany w kategorii ,,Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2017 oraz zdobywca tytułu ,,Młody Talent” Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska 2015. Tematem przewodnim było dzikie ptactwo oraz dziczyzna, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. zając z czerwonymi owocami i purpurową marchwią, smażona kaczka z ragout z podrobów i kapustą oraz klasyczna Casserole z sarny.

Mikser Kulinarny stanowił również okazję do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego, Dorotą Mintą z agencji Chef Hunters, która przybliżyła tematykę procesów rekrutacyjnych w branży gastronomicznej.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

3.jpg4.jpg20935.jpg20161214170502lm.jpggallery.jpegIMG_2839.jpgIMG_2845.jpgIMG_2870.jpg


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.